Ilmoittautumisen määräajat, syksy 2021

Syksyn 2021 ylioppilaskirjoituksiin ilmoittaudutaan viimeistään 7.6.2021, mutta tiedot kevään YO-aineista pitää olla Wilmassa aiemmin (pvm tarkentuu pian).

YO-tutkinnosta ja siihen valmistautumisesta on kerrottu opo-tunneilla ja YO-tutkinnon infotilaisuudessa. Allekirjoittaminen sujuu seuraavien ohjeiden mukaisesti. Lue ohjeet huolella ja noudata niitä. Viestitellään siis!

1. Päivitä Wilmassa alustava YO-kirjoitussuunnitelmasi (Lomakkeet-kohdassa). Ilman sitä et voi ilmoittautua.
  2. Lisää YO-tutkinnon ilmoittautumislomakkeelle (erillinen lomake kuin kohdassa 1 mainittu) tarvittavat tiedot: oppiaine (ainekoodi ilmaisee myös kokeen tason) sekä tieto kokeen pakollisuudesta/ylimääräisyydestä.
  3. Tallenna tiedot.
  4. Käy kansliassa allekirjoittamassa lomake sovittuna ajankohtana. Tämän jälkeen ilmoittautumisesi on kunnossa.

YO-kokeiden tasot

Kokelas saa lukio-opinnoistaan riippumatta valita, minkä tason YO-kokeeseen hän osallistuu. Kokelaan on suoritettava vähintään yksi pakollinen pitkään oppimäärään perustuva YO-koe. Tutkintoon saa sisältyä vain yksi saman oppiaineen koe.

Kokeen taso ilmenee ainekoodista. Esimerkiksi: M = pitkä matematiikka, N = lyhyt matematiikka, EA = englannin pitkän A-tason koe, SC = saksan lyhyen C-tason koe, BA = ruotsin pitkän A-tason koe, BB = ruotsin keskipitkän B-tason koe.

Ylioppilastutkintolautakunnan kotisivuilta löytyvät kaikki tiedot YO-tutkinnon järjestämisestä: yleisohjeet, koekohtaiset ohjeet, tiedot lukihäiriön huomioon ottamisesta, koepäivät jne.

Jo valmistuneen viheriläisen ilmoittautuminen

Jos haluat ilmoittautua korottamaan YO-kokeen arvosanaa, lähetä tarvittavat tiedot sähköpostitse hyvissä ajoin ennen määräaikaa. Kevään kirjoituksiin ilmoittautuminen päättyy 23.11.2020 ja syksyn kirjoituksiin 5.6.2021.

Lähetä ilmoittautumistiedot sähköpostitse koulusihteerille osoitteeseen maria.melender(at)espoo.fi. Ilmoita seuraavat tiedot:

• Koko nimi, kotiosoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite
  • Koe tai kokeet ja niiden laajuus (esim. A-englanti, pitkä matematiikka)
  • Onko koe pakollinen vai ylimääräinen
  • Onko kyseessä hylätyn uusiminen, hyväksytyn korottaminen vai tutkinnon täydentäminen

Kun ilmoittautumistietosi on kirjattu kansliassa, saat pyynnön vahvistaa kirjatut tiedot oikeiksi. Kun olet vastannut tähän viestiin, saat vielä vahvistuksen tietojen tallentamisesta. Sen myötä ilmoittautuminen on sitova.

Espoon taloushallinto lähettää sinulle oman käytäntönsä mukaisesti laskun YTL:n hinnaston mukaan: perusmaksu 14 € ja koekohtainen maksu 28 €. Maksa lasku eräpäivään mennessä.

Lue tästä Viherlaakson lukion ohjeet.

Koesaliin saapuminen ja sähköisen kokeen käynnistäminen vievät oman aikansa. Noudata YO-kokeeseen saapumisesta annettua ohjetta. Kevään kokeita varten aikataulu julkaistaan joulukuussa ja syksyn kokeita varten elokuussa. Muista ottaa mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Perehdy huolellisesti yleisohjeisiin, mutta myös tietokoneesta annettuihin ohjeisiin ja määräyksiin.