Vilua ry – Viherlaakson lukion alumnit

Vilua ry on Viherlaakson lukion alumnien eli entisten opiskelijoiden yhdistys.

Yhdistyksen kohderyhmiä on kaksi: nykyiset ja vanhat viheriläiset.

Vanhoille Viherin opiskelijoille haluamme toimia kanavana, jonka kautta pitää yhteyttä viherikokemuksen jakaviin ihmisiin yli vuosikurssirajojen. Järjestämme erilaisia tapahtumia ja hengailuiltoja, vaihdamme kuulumisia, fiilistelemme vanhoja hyviä viheriaikoja sekä vaalimme lukiovuosina syntynyttä yhteishenkeä.

Nykyisille opiskelijoille alumniyhdistys näyttäytyy esimerkiksi lukion tapahtumissa ja vierailuina opotunneilla. Haluamme edistää viheriläisten tietoisuutta jatko-opintomahdollisuuksista ja monimuotoisesta työelämästä sekä olla mukana rakentamassa tätä yhteishenkeä yhdessä Viherlaakson lukion kanssa jo opiskelijoiden lukioaikana.

Vilua Instagramissa

Viheristä lähdettyäsi voit myös liittyä alumnien suljettuun Facebook-ryhmään Viherin alumnit – Vilua.

Viluan jäseneksi liittyminen

Vilua ry:n jäseneksi voi liittyä lähettämällä viestin osoitteeseen

viherinalumnit(at)gmail.com

Kerrothan viestissäsi seuraavat tiedot:

• Koko nimesi
  • Sähköpostiosoitteesi
  • Kotipaikkasi
  • Lukion päättymisvuosi
  • Jäsenlaji eli oletko yhdistyksen varsinainen jäsen vai kannatusjäsen

Vastausviestissä saat yhdistyksen jäsenmaksun maksuohjeet sähköpostiisi. Jäsenmaksu on 14 € varsinaiselle jäsenelle ja 20 € kannatusjäsenelle. Maksu suoritetaan kertaluontoisena, ja jäsenyys on elinikäinen.

Yhdistys säilyttää antamiasi henkilötietoja vastuullisesti ja luottamuksellisesti hallitustoimijoille jaetussa Google Drivessä. Halutessasi poistamme antamasi tiedot.

Mukaan toimintaan?

Jos sinulla on ideoita, miten kehittää ja laajentaa toimintaamme, ota meihin yhteyttä! Ole yhteydessä sähköpostitse viherinalumnit(at)gmail.com. Olet lämpimästi tervetullut tapahtumiin osallistumisen lisäksi osaksi hallitusta ja aktiivijäsenten joukkoa.

Alumnien pikasanasto

• Alumni
    = Koulun entinen opiskelija.
  • Approt
    = Suuri opiskelijatapahtuma, jossa kierretään kaupungin baareja ja kuppiloita keräten leimoja suorituspassiin jokaisesta juomasta.
  • Fuksi
    = Ensimmäisen vuoden korkeakouluopiskelija.
  • Haalarit
    = Korkeakouluopiskelijan univormu, johon sonnustaudutaan railakkaimmissa juhlatilanteissa ja jonka kanssa voi tehdä mitä tahansa mutapainista pulkkamäkeen. Haalarien väri kertoo opiskelijan pääaineesta tai alasta. Mitä enemmän haalareissa on merkkejä, sen parempi. Katso kohta ”Haalarimerkki”.
  • Haalarimerkki
    = Kangasmerkki, joka kiinnitetään haalariin yleensä ommellen, kiireessä liimaten. Haalarimerkkejä voi ostaa esimerkiksi erilaisilta opiskelijajärjestöiltä, minkä lisäksi merkkejä saa yleensä opiskelijatapahtumien, esimerkiksi approjen, yhteydessä.
  • Opintopiste/noppa
    = Korkeakouluopiskelijan työmäärän mittari. Riittävä opintopistemäärä (45 vuodessa) takaa Kelan opintotuen saamisen. Yksi noppa vastaa noin 27 työtuntia.
  • Sitsit
    = Akateeminen pöytäjuhla, jossa syödään hyvin, juodaan paljon ja lauletaan samalla juomalauluja. Näitä järjestetään eniten yliopistojen opiskelijapiireissä.
  • Vuosikokous
    = Yhdistyksen joka vuosi järjestämä kokous, jossa valitaan mm. seuraavan vuoden hallitus, tehdään tilintarkastus sekä tarkastellaan toimintasuunnitelmaa ja toimintakertomusta. Vilua ry:n vuosikokousten yhteydessä hengaillaan ja vietetään yhdessä laatuaikaa.