Taidelinja

Tule innostumaan!

Viherin taidepainotus antaa sinulle mahdollisuuden laaja-alaiseen taideaineiden opiskeluun kuvataiteessa,
ilmaisutaidossa ja musiikissa – joko yhdessä tai erikseen, haluamallasi tavalla.
Taideaineiden lisäksi tavoitteena on menestyä myös muissa lukioaineissa. Taideaineet tukevat opiskelijan hyvinvointia ja antavat vastapainoa teoriaopinnoille. Taideaineiden kurssit ovat kaikille opiskelijoille valittavissa, mutta taidelinjalaisena voit painottaa taidekursseja opinnoissasi. Kuvataiteessa voit painottaa opintoja joko klassiseen kuvataiteeseen tai mediataiteeseen.
Taidelinjalaisena pääset halutessasi mukaan eri taiteenlajien yhteistyössä toteuttamaan näytelmäproduktioon. ArtTiede-päivä yhdistää viheriläisten tieteen ja taiteen osaamista. Taidelinjan todistuksen saadakseen on lukioaikana suoritettava vähintään 10 taidelinjan kurssia ja lukiodiplomi taideaineesta.
Taidelinjalle hakevat kutsutaan valintakokeeseen. Hakuohjeet, valintakriteerit sekä pisteytys löytyvät sivulta ”Hakeminen taidelinjalle”.

Suuntautumiset taidelinjalla

 

Musiikin opinnot

Musiikin opetuksessa olennaista on vuorovaikutus, yhdessä tekeminen ja myönteiset kokemukset. Lukion musiikintunneilla harjoitellaan soittamista ja laulamista, perehdytään musiikin peruselementteihin teoriassa ja käytännössä, harjaannutaan analyyttisiksi musiikinkuuntelijoiksi sekä tarkastellaan musiikin vaikutuksia historiaan, yhteiskuntaan ja omaan hyvinvointiin.

Lue lisää musiikin opinnoista

Ilmaisutaidon opinnot

Ilmaisutaidon kursseilla pääset sekä kokeilemaan ja harjoittelemaan perustaitoja että halutessasi osallistumaan vuosittaiseen näytelmäprojektiin.

Lue lisää ilmaisutaidon opinnoista

 

Kuvataiteen opinnot

Kuvataiteen opintopolut on suunniteltu siten, että opiskelijalle tulee tutuiksi paljon erilaisia tekniikoita ja sisältöjä, joita hän voi sitten vapailla valinnoillaan syventää. Taiteen ja sen ilmiöiden tarkastelussa keskeistä on oma kuvallinen kasvaminen.

Lue lisää kuvataiteen opinnoista

Taidelinjan kurssit

Taidelinjalaiset suorittavat kymmenen taideainekurssia joko ilmaisutaidossa, kuvataiteessa tai musiikissa yhdessä tai erikseen. Lisäksi tulee suorittaa jossakin näistä taideaineista lukiodiplomi.

Taidelinjan kurssit

Lukiodiplomit

Viherlaakson lukiossa voi suorittaa kuvataiteen, teatterin, median, musiikin ja liikunnan lukiodiplomin. Diplomi tehdään kunkin aineen päättötyönä yleensä kolmantena lukiovuonna. Sitä ennen diplomin tekijä on ehtinyt opiskella riittävästi kyseisen oppiaineen kursseja.

Lukiodiplomit

Opiskelijatarinat

Lue meillä opiskelleiden opiskelijatarinoista, millaista on opiskelu Viherissä.

Opiskelijatarinat

Taidelinjalle hakeminen

Tutustu, kuinka taidelinjalle haetaan yhteishaussa omana hakukohteenaan, sekä taidelinjan valintakoetehtäviin ja valitsemismenettelyyn.

Tutustu taidelinjalle hakemiseen