Uudet tilat – moderni lukio

Viherlaakson lukio palaa takaisin Viherlaaksoon ja saa käyttöönsä uudet tilat elokuussa 2021. Kahdeksan vuoden jakso väistötiloissa Kutojantiellä päättyy.

Lukiolla on käytössä edistyksellinen, moderni sähköinen oppimisympäristö Itslearning, ja nyt myös koulurakennus tukee monella tavoin innovatiivista ja edistyksellistä pedagogiikkaa.

Lukion oppimistilat sijaitsevat lukiokampuksen katutasossa. Vanha juhlasali on uudistettu lukusaliksi ja hiljaisen työskentelyn tilaksi, ja opinkylän neljä luokkahuonetta voidaan avata avaraksi avoimeksi opiskelutilaksi ja valoaula yhdistää lukiokerroksen muiden tilojen kanssa. Valoaula on nuorten kohtaamispaikka, lukion olohuone.

Fysiikan ja kemian laboratorioissa on tilaa kokeelliseen työskentelyyn. Taito- ja taideaineiden kerroksesta löytyvät kuvataiteen ja musiikin luokat sekä myös kirjasto, digitaalisen taiteen studio ja valokuvastudio. Lasilla katettu käytävä yhdistää uudisrakennuksen tilat auditorion tiloihin.

Moderni historiallinen miljöö

Uuden koulukampuksen suunnittelun lähtökohtana on ollut vanhan historiallisen kouluympäristön säilyttäminen ja sen yhdistäminen nykyaikaisiin, moderneihin koulutiloihin. Viherlaakson lukiolla on nyt rauhalliset, viihtyisät ja toimivat tilat. Opiskelija voi halutessaan vetäytyä lukusalin tai kirjaston rauhaan tai seurata lukioelämää pääaulassa. Oppimisympäristö on valoisa ja entistä joustavampi nykyajan tarpeisiin sopien.

Opiskelua monella tavalla

Koulun tilat mahdollistavat erikokoisten ryhmien työskentelyn, monipuolisten työtapojen hyödyntämisen ja opiskelijoiden itsenäisen opiskelun. Luokkien kalusteet ovat ergonomisia ja edistävät lukiolaisten hyvinvointia. Kaikki opetustilat muuttuvat kunkin ryhmän tarpeiden mukaisesti.

Opiskelu ei rajoitu luokkatiloihin

Oppimisympäristö tarjoaa mahdollisuuden opiskella monissa koulun tiloissa, ei pelkästään luokkahuoneessa. Opinkylän edustalla on valoisa aula, pääaulassa on erillinen avoin opiskelutila, ja kirjaston lukusalissa voi opiskella itsenäisesti ja keskittyä tiedonhakuun, kirjoittamiseen ja hakemansa tiedon analyysiin. Viherlaakson lukiossa on kutsuva, viihtyisä ja innostava työskentely-ympäristö.

Yleislinja

Viherin yleislinjalla opiskelu modernissa ympäristössä tuo innovatiivisuutta ja luovuutta myös lukuaineiden ongelmanratkaisuun.

Lue lisää

Taidelinja

Taidelinja koostuu kuvataiteen, ilmaisutaidon ja musiikin opinnoista.

Lue lisää

Arvot ja toimintakulttuuri

Luovuus ja innovatiivisuus ovat osa espoolaista imagoa.

Lue lisää

Viherin historia

Viherlaakson lukiolla on pitkä ja monivaiheinen historia jo vuodesta 1939 lähtien.

Lue lisää