Yleinen

Lukion etäopetuksen jatkuminen 1.3. alkaen ja ohjeet kevään YO-kirjoituksiin

Hyvät lukiolaiset ja huoltajat!

Ennen talvilomaa annetut ohjeet ovat muuttuneet, ja tässä viestissä on tiivistettynä olennainen tieto opetuksen uusista ohjeista sekä kerraten entiset ohjeet ylioppilaskirjoituksiin liittyen.

Etäopetus jatkuu 1.3.

Aiemmista suunnitelmista poiketen 1.3. alkaen lukion opetus järjestetään etäopetuksena 28.3. saakka.

Etäopetuksen jatkaminen on yksi niistä rajoitustoimista, joilla pyritään estämään virusmuunnoksen nopea leviäminen sekä turvaamaan tehohoitopaikkojen riittävyys.

Ylioppilaskirjoitukset

Kevään ylioppilaskirjoitukset pidetään ilmoitetun aikataulun mukaisesti. Samoin kaikki ohjeet maskien käytöstä, saapumisaikojen porrastuksesta ja turvaväleistä ovat luonnollisesti edelleen voimassa.

Jos kirjoituksiin osallistuvat altistuvat virukselle, tartuntatautiyksikkö määrää tarvittavat jatkotoimet. On mahdollista, että osa salissa olleista kokelaista voisivat joutua karanteeniin, ja kirjoitukset keskeytyisivät. Tämä tilanne halutaan välttää kaikin käytettävissä olevin keinoin. Siksi kaikkien annettujen ohjeiden noudattaminen on erittäin tärkeää.

YO-kirjoituksiin osallistuvien omaehtoinen karanteeni

Ylioppilaskirjoituksiin osallistuvien opiskelijoiden suositellaan noudattavan omaehtoista karanteenia kirjoitusten ajan. Karanteeni tulisi aloittaa 10 päivää ennen kirjoitusten alkua, ja sitä tulisi jatkaa viimeiseen koepäivään saakka.

Maskin käyttö

Maskin käyttöä suositellaan kaikille lukiolaisille myös vapaa-ajalla. Maskeja voi tarvittaessa hakea sosiaali- ja terveystoimen jakelupisteistä.

Tukitoimet

Lukio on lisännyt tukitoimia korona-aikana. Resurssiopettajia on tällä hetkellä opiskelijoiden apuna matemaattisissa aineissa, äidinkielessä sekä kielissä. Resurssiopettajat ilmoittavat tuki- ja lisäopetuksesta Wilma-viesteillä.

Myös opiskelijahuollon sekä ryhmänohjauksen resurssia on lisätty.

Opiskelu ja vapaa-aika

Toivottavasti opiskelutyö sujuu etäopetuksessa ja pystyt keskittymään tehtäviin ilman häiriötekijöitä ja opiskelun ja vapaa-ajan rytmittäminen onnistuu. Kaikkea vapaa-aikaa ei kannata viettää koneella työpöytänsä ääressä. Kokeile vaikka jotain uutta. Kävely- tai juoksulenkki tekee aina hyvää. Ensimmäisillä lenkeillä kannattaa varmistaa, että syke ei nouse liikaa. Lenkin jälkeen tulee lähes poikkeuksetta hyvä olo!

Terveisin
Jussi Rekilä