Hakeminen yleislinjalle

Viherlaakson lukioon haetaan vuosittain yhteishaussa. Uusia opiskelijoita hyväksytään vuosittain yhteensä 180, joista 155 valitaan yleislinjalle. Hyväksyttyjen alin keskiarvo on ollut viime vuosina noin 8. Sähköinen yhteishaku tapahtuu Opintopolussa. Yhteishaku on auki 7.4.2021 klo 15.00 asti.

Viherlaakson lukio on hyvä yleislukio. Meillä on positiivinen ja innovatiivinen tekemisen meininki. Meillä voit opiskella haluamiasi oppiaineita juuri niin kuin sinulle sopii ja valita kiinnostavat opintojaksot laajasta kurssitarjottimestamme. Luonnontieteitä pääset opiskelemaan kannustavassa ilmapiirissä tehden kokeellisia töitä ja voit painottaa opinnoissasi laajasti eri reaaliaineita tai vieraita kieliä. Meillä voit helposti rakentaa omannäköisesi lukiopolun!

Viherissä viihdytään ja syksyllä 2021 saamme käyttöömme täysin uudet tilat. Yleislinjan opiskelijana sinulla on mahdollisuus valita opintoihisi taideaineiden (kuvataide, musiikki, ilmaisutaito) opintoja, jos niin haluat. Meillä opiskelijat ovat mukana suunnittelemassa opintojaksoja ja meillä opiskelijoiden ääntä kuunnellaan. Yhteinen suunnittelu motivoi opiskeluun ja innostaa yhdessä tekemiseen.

 • Paikkoja yleislinjalla on 155.
 • Hyväksyttyjen alin keskiarvo on noin 8.
  • 2020: 8,00
   2019: 8,00
   2018: 7,85
 • Hakuaika on helmi–maaliskuussa.
 • Opiskelijavalinnan tulokset ilmoitetaan kesäkuun puolivälissä.
 • Uusien opiskelijoiden info järjestetään elokuussa.

Ainevalinnat

Lukioon tulevan opiskelijan kannattaa miettiä opintosuunnitelmaansa ja perehtyä ainevalintakorttiin. Kaikki yleislinjalle hakevat täyttävät hakuajan päättymisen jälkeen Espoossa käytössä olevan sähköisen ainevalintakortin. Tarkempia ohjeita sähköisestä ainevalintakortista saat oman peruskoulusi opolta.

Linkki ainevalintakorttiin lisätään tähän tammikuussa 2021.

Ainevalintakortin täyttämisellä ei ole merkitystä valintapäätökseen, mutta korttiin lisättävät tiedot auttavat tulevan lukuvuoden opetuksen suunnittelussa. Siksi kaikkien opiskelijoiden toivotaan täyttävän ainevalintakortti.

Lukujärjestykset

Ensimmäisenä lukiovuonna 1. jakson kurssit opiskellaan oman ryhmän kanssa. Omassa ryhmässä lukio-opinnot saadaan hyvin käyntiin. 1. jakson opinto-ohjauksen tunneilla tehdään opintosuunnitelma ja lukujärjestykset koko ensimmäiselle vuodelle. Jaksoissa 2–5 opiskellaan itse laadittujen lukujärjestysten mukaisesti.

Viherlaakson lukioon valituille opiskelijoille järjestetään infotilaisuus elokuussa ennen opintojen alkua.