Hakeminen yleislinjalle

Viherlaakson lukioon haetaan vuosittain yhteishaussa. Uusia opiskelijoita valitaan vuosittain yhteensä 180, joista 155 otetaan yleislinjalle. Hyväksyttyjen alin keskiarvo on ollut viime vuosina tasan 8. Sähköinen yhteishaku tapahtuu Opintopolussa.

Viherlaakson lukio on hyvä yleislukio. Meillä on positiivinen ja innovatiivinen tekemisen meininki. Meillä saat opiskella haluamiasi lukioaineita juuri niin kuin sinulle sopii ja valita kiinnostavat opintojaksot laajasta opintotarjottimestamme. Luonnontieteitä pääset opiskelemaan kannustavassa ilmapiirissä tehden kokeellisia töitä, voit painottaa opinnoissasi laajasti eri reaaliaineita tai vieraita kieliä. Meillä voit rakentaa helposti omannäköisesti lukiopolun!

Viherissä viihdytään ja syksyllä 2021 saamme käyttöömme täysin uudet tilat. Yleislinjan opiskelijana sinulla on mahdollisuus valita opintoihisi taideaineiden (kuvataide, musiikki, ilmaisutaito) opintoja, jos niin haluat. Meillä opiskelijat ovat mukana suunnittelemassa opintojaksosa ja opiskleijoiden ääntä kuunnellaan. Yhteinen suunnittelu motivoi opiskeluun ja innostaa yhdessä tekemiseen.

 • Paikkoja yleislinjalla on 155.
 • Alin keskiarvo noin 8.
  • 2020: 8,00
   2019: 8,00
   2018: 7,85
 • Hakuaika on helmi–maaliskuussa.
 • Opiskelijavalinnan tulokset ilmoitetaan kesäkuun puolivälissä.
 • Uusien opiskelijoiden info järjestetään elokuussa.

Ainevalinnat

Lukioon tulevan opiskelijan kannattaa miettiä opintosuunnitelmaansa ja perehtyä ainevalintakorttiin. Kaikki yleislinjalle hakevat täyttävät hakuajan päättymisen jälkeen Espoossa käytössä olevan sähköisen ainevalintakortin. Tarkempia ohjeita sähköisestä ainevalintakortista saat oman peruskoulusi opolta.

Linkki ainevalintakorttiin lisätään tähän tammikuussa 2021.

Ainevalintakortin täyttämisellä ei ole merkitystä valintapäätökseen, mutta korttiin lisättävät tiedot auttavat tulevan lukuvuoden opetuksen suunnittelussa. Siksi kaikkien opiskelijoiden toivotaan täyttävän ainevalintakortti.

Lukujärjestykset

Ensimmäisenä lukiovuonna 1. jakson kurssit opiskellaan oman ryhmän kanssa. Tutussa ryhmässä lukio-opinnot saadaan hyvin käyntiin. 1. jakson opinto-ohjauksen tunneilla tehdään opintosuunnitelma ja lukujärjestykset koko ensimmäiselle vuodelle. Jaksoissa 2–5 opiskellaan itse laadittujen lukujärjestysten mukaisesti.

Viherlaakson lukioon valituille opiskelijoille järjestetään infotilaisuus elokuussa ennen opintojen alkua.