Yleinen

Espoon kesälukio 2021

Kesälukiosta vauhtia opintoihin

Käytä kesäkuu tehokkaasti suorittamalla lukio-opintoja. Jos olet lukiolainen, peruskoulun päättävä nuori tai opiskelet ammatillisessa oppilaitoksessa, kesälukio on sinua varten! Kesälukio järjestetään tänä vuonna Otaniemen lukiossa. Osoite on Tietotie 6, Otaniemi, Espoo.

Kesälukio on avointa opetusta, johon voivat ilmoittautua kaikki halukkaat. Kesälukiokurssit vastaavat normaaleja lukiokursseja ja ne hyväksytään sellaisenaan kaikissa espoolaisissa lukioissa.

Mitä kaikkea kesälukiossa tehdään?

Kesälukiossa voit nopeuttaa omia opintojasi tai paikata ohueksi jääneitä tietoja. Lisäksi kesälukiossa voit suorittaa lukiokursseja ja kerrata lukiossa opittua sekä harjoitella ylioppilaskirjoituksia varten. Espoon kaupungin kesälukio tarjoaa suomenkielisen lukion opetussuunnitelman mukaista opetusta. Opiskelijalle annetaan todistus kesälukiossa suoritetuista kursseista.

Miten kesälukion kurssit toteutetaan 2021?

Tavoitteena on pitää kesälukion kurssit lähiopetuksena, mutta kurssit voidaan toteuttaa myös etäopetuksena. Kesällä 2020 osa kursseista pidettiin lähiopetuksena ja osa etäopetuksena.

Lukion oppimäärän mukaiset pakolliset kurssit

Kesälukiossa voit opiskella äidinkieltä, ruotsia, englantia, matematiikkaa, historiaa ja yhteiskuntaoppia. Yhden kurssin pituus on 38 tuntia. Opetettavat kurssit ovat seuraavat (opetusta järjestetään päivittäin oheisella aikataululla, ei viikonloppuisin) ti 8.6 – ti 22.6.:

Klo 8.30–10.45 ENA04 RUB15 ÄI06 MAA06 YH03
Klo 11.15–13.30 ENA05 RUB14 MAA10 MAB03 YH02
Klo 13.45–16.00 ENA06 RUB13 MAB04 HI02

Kokeiden palautus ke 23.6. klo 8.30/9.00/9.30 ja uusintakokeet to 24.6. klo 9.00.

Kurssi toteutetaan, jos kurssille ilmoittautuneita on vähintään 10 (viime vuosina kaikki kurssit ovat toteutuneet). Matematiikan kursseilla suositellaan pitämään mukana omaa tietokonetta, jossa on käytössä symbolinen laskin (esim. TI-Nspire CX CAS -laskin, ja lisäksi MAA10-kurssilla käytetään taulukkolaskinohjelmaa, esim. Excel, sekä geogebraohjelmaa).

Teknologiakurssit Otaniemen kampusalueella

TO02.1 Robotiikan kesäkurssi

Ajankohta: ma 7.6. – pe 11.6. klo 9–16

Kurssi on tarkoitettu lukiolaisille ja lukio-opettajille, jotka ovat kiinnostuneita tiettyyn tehtävään tarkoitetun robotin suunnittelusta, rakentamisesta ja ohjelmoinnista. Kurssilla tutustutaan robotin toteutuksessa tarvittaviin mekaanisiin ratkaisuihin:
– liikkuvan ohjattavan alusta
– kääntyvän nivel tai kääntökauha tai nosturin rakentaminen
– käyttötarkoitukseen sopivan voimalinjan rakentaminen.

Lisäksi tutustutaan, miten sensoreita voidaan hyödyntää robotin toimintojen automatisoinnissa. Kurssilla perehdytään robotin ohjelmoimisessa käytettävään Java-ohjelmointikieleen ja sen rajapintaan.

TO02 Sairaalafysiikan kurssi

Ajankohta: ma 7.6. – pe 11.6. klo 9–16

Tiedot kurssin sisällöstä julkaistaan myöhemmin.

Ilmoittautuminen: erillinen linkki julkaistaan myöhemmin.

Ilmoittautuminen kesälukioon

a) Espoon päivälukion opiskelijat (kaikki kurssit ovat ilmaisia):

Espoon kaupungin kesälukioon ilmoittaudutaan Wilman kautta kurssitarjottimeen ”Espoon kesälukio 2020” samalla tavalla kuin oman lukionkin kursseille. Ilmoittautuminen on auki to 1.4. klo 7.00 – pe 14.5. klo 12.00. Kurssipaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Huom.! Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisajan jälkeen et voi enää perua osallistumista ja joudut maksamaan kurssimaksun.

Espoon kesälukion kirjalista 2021

ENA04: On Track 4 Sanoma Pro

ENA05: On Track 5 Sanoma Pro

ENA06: On Track 6 Sanoma Pro

RUB13: Fokus 3 (LOPS 2016), Otava

RUB14: Fokus 4 (LOPS 2016), Otava

RUB15: Fokus 5 (LOPS 2016), Otava

MAA06: Tekijä Pitkä matematiikka 6, Sanoma Pro

MAA10: Tekijä Pitkä matematiikka 10, Sanoma Pro

MAB03: Tekijä Lyhyt matematiikka 3, Sanoma Pro

MAB04: Tekijä Lyhyt matematiikka 4, Sanoma Pro

HI02: Forum II: Kansainväliset suhteet (LOPS 2016), Otava

YH02: Forum 2: taloustieto (LOPS 2016), Otava

YH03: Forum 3: Suomi, Eurooppa ja muuttuva maailma (LOPS 2106), Otava

ÄI06: Särmä-tietokirja ja -tehtäväkirja 6 (LOPS 2016), Otava

Kaikissa kursseissa saa käyttää paperista tai sähköistä oppikirjaa.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Lisätietoja: