Viherlaakson lukion I ja II vuositasojen lähiopetus muutetaan etäopetukseksi ma 16.3.2020 alkaen ti 24.3.2020 saakka

Tiedote opiskelijoille ja huoltajille 

Viherlaakson lukion I ja II vuositasojen opiskelijoiden lähiopetus muutetaan etäopetukseksi alkaen maanantaista 16.3.2020 tiistaihin 24.3.2020 saakka.  (Päivitetty 16.3.2020 > 13.4.2020 saakka)

Tällä toimenpiteellä haluamme varmistaa, että lukiomme kykenee järjestämään meneillään olevat ylioppilaskirjoitukset ylioppilastutkintolautakunnan säädösten mukaisesti. Pyrimme ennaltaehkäisemään koronaviruksen leviämistä opiskelijoidemme ja erityisesti ylioppilaskokeisiin osallistuvien keskuuteen minimoimalla lukiossa olevan opiskelijajoukon vain kirjoituksiin osallistuviin. Lukiolla on lakiin perustuva oikeus määrätä lukion kurssi tai sen osa itsenäisesti suoritettavaksi. Espoon opetustoimen lukiolinjan johtajan Tapio Erman sekä Espoon sivistystoimen johtajan Harri Rinta-ahon suositus on järjestää lukion kurssien opetus vallitsevassa tilanteessa etäopiskeluna

Maanantain 16.3.2020 ja tiistain 24.3.2020 välisen ajan opiskelijat opiskelevat itsenäisesti kotoa käsin kunkin kurssin opettajan ohjeiden mukaisesti. Opettaja ohjeistaa opiskelun toteutettavaksi esimerkiksi verkkotehtävien, webinaarien, sähköisesti palautettavien tehtävien, opetusvideoiden ynnä muiden etäopetukseen sopivien aineistojen avulla. Ohjeistus tapahtuu mahdollisimman nopeasti Wilman, ITS Learning -oppimisalustan, Google Classroomin tai muun digitaalisen oppimisalustan kautta. 

Vastuu opetuksen ohjeistamisesta on opettajalla ja opintojen suorittamisesta opiskelijalla. Opettaja voi merkitä poissaoloja esimerkiksi tekemättömien tehtävien perusteella tai vaatia tiettyjä tehtäviä kurssisuorituksen saamiseksi. Kurssin alussa sovittuihin vaatimuksiin voi tulla muutoksia etäopetuksen vuoksi. Opettaja tiedottaa myös tästä suoraan kurssilaisilleen. Opiskelijan velvollisuus on seurata Wilmaa aktiivisesti.  

Arviointiviikon järjestämisestä tiedotetaan myöhemmin. 

Yhteistyöterveisin

Anni Pajari

Viherlaakson lukio

apulaisrehtori

17.3.2020