Suunnitelmakortti

Ohjeet suunnitelmakortin käyttöön
Opintosuunnitelmakortti aukeaa omalle välilehdelle kuvaa klikkaamalla. Printtaa kuva tai hae lomake kanslian lokerikosta tai opoilta. Kortin avulla on helppo hahmottaa kuinka monta kurssia missäkin aineessa on opiskeltavaa eri lukiovuosina ja miten kokko vuoden kurssimäärä näistä sitten koostuu.

Kunkin aineen kohdalla jokainen ruutu tarkoittaa yhtä kurssia ja kurssin numeron voi tarkistaa kortin ylä- ja alalaidasta. Ruudussa oleva järjestysnumero on suositus siitä, minä vuonna kurssi on tarkoitettu opiskeltavaksi. Vihreät ruudut ovat pakollisia kursseja, punaiset syventäviä ja siniset koulukohtaisia soveltavia kursseja.

Lyhenteet
I = opiskele kurssi ensimmäisen lukiovuonna
II = opiskele kurssi toisena lukiovuonna
III = opiskele kurssi kolmantena lukiovuonna
II/III = voit opiskella kurssin joko toisena tai kolmantena lukiovuonna
OL = liikunnan omalajikurssi
LD = lukiodiplomikurssi

Ainevalintakortti
Ainevalintakortti 2019-2020

Tuntikiertokaavio
Tuntikiertokaavio aukeaa uudelle välilehdelle ao kuvaa klikkaamalla.

Opinnot ensimmäisen lukiovuonna
Valitse ensimmäisenä opiskeluvuonna 30 kurssia. Silloin lukujärjestykseen tulee keskimäärin kuusi kurssia kullekin jaksolle. Tämän suunnitelman mukaisen koulupäivän pituus on noin kuusi tuntia esimerkiksi 8.15 – 14.30 illalla tehtävää opiskelutyötä unohtamatta.

Opiskele kaikki pakolliset kurssit, joissa merkintä (I) sekä syventävät kurssit (I) niistä aineista, joita valitset opinto-ohjelmaasi. Valitse lisäksi soveltavia kursseja niin paljon, että kursseja on vähintään 30. Tätä suunnitelmaa noudattamalla valmistut kolmannen opintovuoden keväällä.

Opinnot toisena lukiovuonna
Opiskele toisena vuonna 30 kurssia ja sitten abivuonna loput 15 kurssia. Toista opintovuotta suunnitellessasi tee päätös myös YO-tutkinnon rakenteesta.

Opinnot kolmantena lukiovuonna
Kolmannelle lukiovuodelle ei ole syytä jättää liian suurta kurssimäärää, koska tuossa vaiheessa kannattaa opiskella pääsääntöisesti niitä aineita, mitkä kuuluvat YO-tutkintoon. Kolmannen jakson jälkeen kursseja on oltava vähintään 75. Jos kahden ensimmäisen opintovuoden aikana olet noudattanut suunniteltua opintojen aikataulua, ei abivuoden päivittäinen työmäärä nouse liian suureksi.