Ohjeet ja säännöt

Uusille opiskelijoille laaditaan valmis lukujärjestys ensimmäisen lukiovuoden ensimmäiselle jaksolle. Lukuvuoden muiden jaksojen lukujärjestykset laaditaan opinto-ohjauksen oppitunneilla 1. jakson aikana. Näin opiskelija saa koko vuoden lukujärjestykset ja oppii samalla käyttämään opintojen suunnittelussa tarvittavia työkaluja.

Sen takia jokaisen lukiolaisen tulisi kysyä itseltään: miten tulla hyväksi opiskelijaksi? Alla on muutama vinkki.

  1. Menestyminen lukio-opinnoissa edellyttää opintojen ja ajankäytön suunnittelua. Siksi kalenteri on lukiolaiselle hyvin tärkeä työkalu. Ota se käyttöösi. Valmistaudu huolella jokaiselle oppitunnille – tee siis läksysi päivittäin.
  2. Palauta vaaditut tehtävät ajoissa. Näin stressiä on vähemmän ja opit ennakoimaan.
  3. Tee työsi ensimmäisellä kerralla riittävän hyvin. Jos joudut uusimaan kursseja, työmääräsi on suurempi eivätkä oppimistulokset ole parempia.
  4. Opiskele kurssien sisällöt kurssin aikana ja kertaa tarvittaessa koko ajan. Kurssin arviointi on monipuolista ja jatkuvaa. Arviointiviikon työskentely on vain yksi osa kurssin arviointia.
  5. Lukio-opiskelu vaatii aikaa, ja siksi opiskelu on sinun päätyösi. Ansiotyössä käyminen kuluttaa niitä voimavaroja, joita sinun tulee suunnata opiskeluun tässä elämänvaiheessasi.

Jokaisen kurssin alussa pohditaan kurssin opiskelua. Perehdy erilaisiin opiskelutekniikoihin ja mieti, miten juuri sinä opit parhaiten. Laadi itsellesi tavoitteet ja suunnitelma: miten sinä haluat kehittyä opiskelijana ja mitä sinä haluat oppia?

Opiskelkaa yhdessä. Siinä oppivat kaikki, ja yhdessä opiskeleminen on hauskaa.

Hyvästä fyysisestä kunnosta ja riittävästä levosta huolehtiminen kuuluvat opiskelijan elämäntaitoihin. Huolehdi yöuniesi määrästä ja vuorokausirytmistäsi.