Kurssien suunnittelu

Mitä suunnitellaan?
Jakson alussa kullakin kurssilla opettaja ja kurssin opiskelijat sopivat yhdessä kurssin opiskeluun ja toteutukseen liittyvät asiat: aikataulun, työtavat, arvioinnin ja tarvittavat kurssikohtaiset säännöt.

Perehdy erilaisiin opiskelutekniikoihin ja mieti, miten juuri sinä opit parhaiten. Laadi itsellesi tavoitteet ja suunnitelma: miten sinä haluat kehittyä opiskelijana ja mitä sinä haluat oppia? Myös yhdessä opiskeleminen on hauskaa.

Suunnittelu on hyödyllistä
Lukion opiskelijana sinulta edellytetään, että osallistut kurssien opiskelun ja oman opiskelusi suunnitteluun ja noudatat sekä kurssin yhteistä että omaa suunnitelmaasi. Jos olet poissa kurssin suunnittelusta, sinulla on velvollisuus ottaa selvää sovituista asioista.

Kun sitoudut yhdessä laadittuun kurssisuunnitelmaan, opiskelemiseen ja työrauhan ylläpitämiseen, luot omalta osaltasi myönteistä ilmapiiriä oppitunneille.

Läsnäolo kurssin ensimmäisellä oppitunnilla uuden jakson alettua on välttämätön. Jos kuitenkin sairauden vuoksi joudut olemaan poissa, ota yhteyttä kurssin opettajaan.