Ilmoittautumisen määräajat

Kevään ylioppilaskirjoituksiin ilmoittaudutaan viimeistään 23.11. Syksyn ylioppilaskirjoituksiin ilmoittaudutaan viimeistään 5.6.

Opiskelijoiden ilmoittautuminen

1. – Päivitä Wilman Opintosuunnitelma-lomakkeesi YO-KIRJOITUSSUUNNITELMA (ilman tätä et voi ilmoittautua).
  2. – Ilmoittaudu yo-tutkintoon Wilman lomakkeella (Lomakkeet -> Ilmoittautuminen K2021 yo-tutkintoon) viimeistään 17.11. Muista tallentaa tiedot.
  3. – Vahvista ilmoittautumisesi allekirjoittamalla lomake kansliassa 18.11. tai 19.11. sukunimen mukaan laaditun aikataulun mukaisesti.
  4. – Allekirjoitus on vahvistus ilmoittautumisesta.

Kokeiden tasot
Kokelas saa lukio-opinnoistaan riippumatta valita, minkä tason mukaiseen kokeeseen hän osallistuu. Kokelaan on suoritettava pitkään oppimäärään perustuva koe vähintään yhdessä pakollisessa kokeessa. Tutkintoon saa sisältyä vain yksi saman oppiaineen koe.

Kokeen taso ilmenee ainekoodissa. Esimerkiksi M = pitkä matematiikka, N = lyhyt matematiikka, EA = englannin A-tason koe, SC = saksan lyhyen oppimäärän koe, BA = ruotsin A-tason koe, BB = ruotsin keskipitkän oppimäärän koe.

Ylioppilastutkintolautakunnan kotisivuilta löytyvät kaikki tiedot yo-tutkinnon järjestämisestä: yleisohjeet, koekohtaiset ohjeet, tiedot lukihäiriön huomioon ottamisesta, koepäivät jne.

Aiemmin valmistuneen viheriläisen ilmoittautuminen

Lähetä tarvittavat tiedot sähköpostitse hyvissä ajoin ennen määräaikaa. Kevään kirjoituksiin ilmoittautuminen päättyy 23.11. ja syksyn kirjoituksiin 5.6.

Lähetä ilmoittautumistiedot sähköpostitse koulusihteerille osoitteeseen maria.melender(at)espoo.fi

• – Koko nimesi ja nykyinen osoite, sähköposti ja puhelinnumero
      • – Koe tai kokeet ja niiden laajuus (esim. A-englanti, pitkä matematiikka)
      • – Onko koe pakollinen vai ylimääräinen
      • – Onko kyseessä hylätyn uusiminen, hyväksytyn korottaminen vai tutkinnon täydentäminen

Kun ilmoittautumistietosi on kirjattu kansliassa, saat pyynnön vahvistaa kirjatut tiedot oikeiksi. Kun olet vastannut tähän viestiin, saat vielä vahvistuksen tietojen tallentamisesta ja ilmoittautuminen on sitova.

Lasku: Espoon taloushallinto lähettää sinulle oman käytäntönsä mukaisesti laskun YTL:n hinnaston mukaan, perusmaksu 14 € ja koekohtainen maksu 28 €. Maksa lasku eräpäivään mennessä.

Lue ohjeet Viherlaakson lukion kotisivuilta.

Kokeisiin saapuminen ja sähköisen kokeen käynnistäminen vie oman aikansa. Noudata kokeeseen saapumisesta annettua ohjetta. Kevään kokeita varten aikataulu julkaistaan joulukuussa ja syksyn kokeita varten aikataulu julkaistaan elokuussa. Muista ottaa mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Perehdy huolellisesti yleisohjeisiin, mutta myös tietokoneesta annettuihin ohjeisiin ja määräyksiin.

Opiskeluintoa ja tapaamisiin!

Terveisin