Ilmoittautumisen määräajat 2020

Kevään 2020 ylioppilaskirjoituksiin ilmoittaudutaan viimeistään 23.11.2019. Syksyn 2020 ylioppilaskirjoituksiin ilmoittaudutaan viimeistään 5.6.2020.

Yo-infon diapaketti ja ohjeet ilmoittautumisesta täällä!

Ilmoittautuminen Wilman ja sähköpostin kautta syksyn 2020 tutkintoon ajalla 20.4.–13.5.2020 (13.5. klo 16.00 mennessä), koskee ensisijaisesti 2. vuosikurssin opiskelijoita.

2. vuosikurssin opiskelija: noudata tätä aikataulua.
Nykyinen abi: katso ohjeet alempaa.
4. vuodelle jatkava: voit rauhassa odottaa kevään 2020 yo-tuloksesi ja ilmoittautua sitten tämän ohjeen mukaan.

YO-tutkinnosta ja siihen valmistautumisesta on kerrottu opo-tunneilla ja YO-tutkinnon infotilaisuudessa. Sähköisestä allekirjoittamisesta ei ole aiemmin ohjeita annettu, mutta se sujuu alla olevien ohjeiden mukaisesti. Lue ohjeet huolella ja noudata niitä. Viestitellään siis!

1. Päivitä Wilman alustava YO-kirjoitussuunnitelma (Lomakkeet-kohdassa). Ilman tätä et voi ilmoittautua.
    2. Lisää YO-tutkinnon ilmoittautumislomakkeelle (erillinen lomake kuin kohdassa 1) tarvittavat tiedot: aine (ainekoodi ilmaisee myös kokeen tason) sekä kokeen pakollisuus/ylimääräisyys.
    3. Tallenna tiedot.
    4. Ilmoita sähköpostitse, että olet ilmoittautunut. Saat pyynnön tietojen vahvistamisesta viimeistään seuraavana arkipäivänä.
    5. Tarkista ilmoittautumistiedot saamastasi viestistä.
    6. Lähetä ilmoitus, jossa vahvistat tiedot oikeiksi, eli vastaa saamaasi viestiin.
    7. Saat vahvistuksen, että nyt ilmoittautuminen on kunnossa. Vasta tämän jälkeen ilmoittautuminen on tehty ja se on sitova.

Ilmoittautuminen aakkosjärjestyksen mukaan:

Sukunimesi:

A–J: jussi.rekila@espoo.fi
K–N: salla.purho@espoo.fi
O–Ö: riina.laasonen@espoo.fi

Kokeiden tasot

Kokelas saa lukio-opinnoistaan riippumatta valita, minkä tason mukaiseen kokeeseen hän osallistuu. Kokelaan on suoritettava pitkään oppimäärään perustuva koe vähintään yhdessä pakollisessa kokeessa. Tutkintoon saa sisältyä vain yksi saman oppiaineen koe.

Kokeen taso ilmenee ainekoodista. Esimerkiksi M = pitkä matematiikka, N = lyhyt matematiikka, EA = englannin A-tason koe, SC = saksan lyhyen oppimäärän koe, BA = ruotsin A-tason koe, BB = ruotsin keskipitkän oppimäärän koe.

Ylioppilastutkintolautakunnan kotisivuilta löytyvät kaikki tarvittavat tiedot YO-tutkinnon järjestämisestä: yleisohjeet, koekohtaiset ohjeet, tiedot lukihäiriön huomioon ottamisesta, koepäivät jne.

Aiemmin valmistuneen viheriläisen ilmoittautuminen
(koskee myös kevään 2020 tulevia ylioppilaita)

Lähetä tarvittavat tiedot sähköpostitse hyvissä ajoin ennen määräaikaa. Kevään kirjoituksiin ilmoittautuminen päättyy 23.11. ja syksyn kirjoituksiin 5.6.

Lähetä ilmoittautumistiedot sähköpostilla osoitteeseen jussi.rekila@espoo.fi

• Koko nimesi ja nykyinen osoite, sähköposti ja puhelinnumero
      • Koe tai kokeet ja niiden laajuus (esim. A-englanti, pitkä matematiikka)
      • Onko koe pakollinen vai ylimääräinen
      • Onko kyseessä hylätyn uusiminen, hyväksytyn korottaminen vai tutkinnon täydentäminen

Kun ilmoittautumistietosi on kirjattu kansliassa, saat pyynnön vahvistaa kirjatut tiedot oikeiksi. Kun olet vastannut tähän viestiin, saat vielä vahvistuksen tietojen tallentamisesta ja ilmoittautuminen on sitova.

Lasku Espoon taloushallinto lähettää sinulle oman käytäntönsä mukaisesti laskun YTL:n hinnaston mukaan, perusmaksu 14,- € ja koekohtainen maksu 28,- €. Maksa lasku eräpäivään mennessä.

Lue ohjeet Viherlaakson lukion kotisivulla.

Kokeisiin saapuminen ja sähköisen kokeen käynnistäminen vie oman aikansa. Noudata kokeeseen saapumisesta annettua ohjetta. Kevään kokeita varten aikataulu julkaistaan joulukuussa ja syksyn kokeita varten aikataulu julkaistaan elokuussa. Muista ottaa mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Perehdy huolellisesti yleisohjeisiin, mutta myös tietokoneesta annettuihin ohjeisiin ja määräyksiin.

Opiskeluintoa ja tapaamisiin!

Terveisin