Opinto-opas

Lukiolainen on uuden oppimisen ammattilainen tai kehittymässä sellaiseksi. Opinto-opas on hyvä apuväline sekä opiskelutyössä että kehittäessäsi osaamistasi!

Hyvät opiskelutekniikat ja -tavat
Opintojen alkuvaiheessa tärkeintä on oppia hyvät opiskelutekniikat ja opiskelutavat. Niiden perusta on säännöllinen päivittäinen opiskelutyö niin koulussa kuin kotona. Vastaa itsellesi kysymykseen, miten juuri minä opin parhaiten, ja kehitä omaa opiskelutekniikkaasi. Osallistu opiskelun suunnitteluun kunkin kurssin ensimmäisten oppituntien aikana. Tee samalla oma opiskelusuunnitelmasi kullekin kurssille ja aseta itsellesi sopivia tavoitteita. Siten teet oppimisesi helpommaksi ja kehität ammattitaitoasi.

Mistä lukiolaisen ammattitaito koostuu?
Niin harrastukset kuin vapaa-aika kaveriporukassa ovat lukiolaiselle tärkeitä asioita. Voidaan kuitenkin sanoa, että opiskelu on lukiolaisen päätyö. Suhtaudu siihen arvostavasti. Hyvien oppimistulosten saavuttamiseen tarvitaan työtä, osaamista ja uskoa itseensä. Kehitä osaamistasi, nauti työstäsi ja anna itsellesi hyvää palautetta.

Mitä hyvinvointi on?
Voidaan sanoa, että oppimisen kannalta yhtä tärkeitä asioita ovat sekä hyvät oppimisen taidot että hyvinvoinnista huolehtiminen. Koulutyötä jaksaa tehdä ilman energiajuomia, jos yöllä saa nukuttua. Säännöllinen päivärytmi ylläpitää hyvinvointia ja on jaksamisen perusta. Lukiolaisen on tarpeellista myös osata rentoutua ja irrottautua koulutyöstä vaikka harrastusten parissa. Oppilashuollon henkilöstö auttaa tarvittaessa lukiolaisia näissä asioissa.

Viherissä hyvä opiskeluilmapiiri syntyy siitä, että jokainen meistä käyttäytyy reilusti ja oikeudenmukaisesti toisiaan kohtaan kaikissa tilanteissa. Siitä kasvaa hyvä yhteistyö ja hyvä henki – sellaisessa koulussa opitaan ja sitä koulua minäkin haluan käydä.

Menestystä opinnoissa!

Jussi Rekilä Rehtori Viherlaakson lukio