Oikaisuvaatimus

YO-kokeen arviointiin saa vaatia oikaisua. Oikaisuvaatimuksen tekeminen maksaa 50 euroa. Maksu palautetaan, jos oikaisuvaatimus johtaa arvosanan tai pelkän pistemäärän korottamiseen. Voit tehdä oikaisuvaatimuksen vain yhdestä kokeesta samalla hakemuksella. Jos haluat vaatia oikaisua useaan kokeeseen, tulee jokaisesta tehdä erillinen oikaisuvaatimus.

Oikaisuvaatimuksen voi tehdä

• kokelas itse
  • alle 18-vuotiaan kokelaan huoltaja tai
  • asiamies, jolle kokelas on antanut valtakirjan.

Oikaisuvaatimus tulee tehdä 14 päivän kuluessa siitä, kun kokelaalla (ja alle 18-vuotiaan kokelaan huoltajalla) on ollut tilaisuus saada tieto arvostelun tuloksesta ja nähdä arvosteltu koesuorituksensa.

Oikaisuvaatimuksen tekeminen

• Kirjaudu YTL:n palveluun omilla pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella.
  • Täytä oikaisuvaatimuslomake.
  • Oikaisuvaatimuksessa pitää kertoa,
    • mitä kokeen tehtävää, tehtäviä tai muuta osaa arvostelusta vaatimus koskee
    • millä tavalla arvostelua tulisi oikaista sekä
    • perustelut, joilla vaadit oikaisua.
  • Kun lomake on täytetty, siirry maksamaan verkkopankissa.
  • Maksamisen jälkeen siirry takaisin oikaisuvaatimuslomakkeeseen. Saat näytölle kuittauksen oikaisuvaatimuksen lähettämisestä.

Oikaisuvaatimus YTL:n verkkopalvelussa

• Oikaisuvaatimuksiin liittyvissä ongelmatilanteissa ole yhteydessä Ylioppilastutkintolautakuntaan.
  • Oikaisuvaatimuksen voi myös lähettää kirjattuna kirjeenä, salatulla sähköpostilla tai vastaavalla turvallisella tavalla. Jos lähetät hakemuksen jollakin näistä tavoista, maksa oikaisuvaatimusmaksu ensin Ylioppilastutkintolautakunnan tilille FI58 5000 0121 5038 08. Liitä maksukuitti hakemukseen. Hakemuksen tulee olla perillä määräaikaan mennessä.