Määräajat

Valmistuminen syksyllä

Syksyllä valmistuvien lukion oppimäärän (75 kurssia) on oltava valmis 31.10. mennessä. Tämä tarkoittaa sitä, että syksyllä valmistuva voi opiskella vain lukuvuoden ensimmäisellä jaksolla, joka alkaa elokuun puolessa välissä ja päättyy syyskuun lopussa tai lokakuun alussa.

Syksyn YO-juhla on perinteisesti samalla myös itsenäisyyspäivän juhla. Tarkista YO-juhlan sekä harjoituksen ajankohta lukion kalenterista.

Valmistuminen keväällä

Suunnittele opintosi niin, että olet opiskellut lukion oppimäärän (75 kurssia) lukuvuoden kolmannen jakson jälkeen eli helmikuun alkuun mennessä. Keväällä valmistuvien lukion oppimäärän on oltava valmis 30.4. mennessä.

Kevään YO-juhla on lauantaina lukuvuoden viimeisenä päivänä. Juhlaharjoitukset pidetään edellisenä päivänä klo 12.00. Tarkista YO-juhlan sekä harjoituksen ajankohta lukion kalenterista. Ota YO-lakki mukaan harjoituksiin!

Ilmoittautuminen YO-kokeisiin

Syksyn kirjoituksiin ilmoittaudutaan toukokuun puolessa välissä ennen arviointiviikkoa. Ilmoittautumisen ehdoton takaraja on 5.6. Kevään kirjoituksiin ilmoittaudutaan 23.11. mennessä.

Anomukset erityisjärjestelyistä

Anomuksen erityisjärjestelyistä pitää olla Ylioppilastutkintolautakunnassa 30.11. mennessä kevään tutkintoa varten ja 30.4. mennessä syksyn tutkintoa varten. Myöhässä tulleet anomukset käsitellään lautakunnassa, mutta niiden hyväksymiset tulevat voimaan vasta seuraavalla tutkintokerralla.