Opinnot koulun ulkopuolella

Lukion oppimäärään on mahdollista sisällyttää myös muissa oppilaitoksissa suoritettuja kursseja. Erityisen mahdollisuuden tähän tarjoaa Espoon toisen asteen koulutuksen yhteinen kurssitarjonta. Yhteistyökumppanina Espoossa toimii myös Espoon työväenopisto, joka tarjoaa valikoiman hyväksiluettavia kursseja.

Muualla suoritettujen kurssien hyväksilukeminen
Lukion oppimäärään voidaan sisällyttää muita opintoja, jos ne pääosin vastaavat lukion opetussuunnitelman sisältöjä. Kysy hyväksiluvusta rehtorilta ennen opintojen aloittamista. Lukuvuoden 2018-2019 alusta hygieniapassia ei  hyväksilueta lukion oppimäärään.

Mitä kaikkea on tarjolla?

Espoon aikuislukion kurssitarjonta. Ohjeet ilmoittautumiseen ja kurssien valintaan täällä.

Verkkokursseja ja korkeakouluihin kurkistuskursseja lukiolaisille.
Esimerkiksi suosittu Elements of AI kurssi.

Kesätyöraportointi (laajuus 1/2 kurssi)
Hurahtiko kesä töiden merkeissä? Kesätöistä on raportoinnin kautta mahdollisuus hakea hyväksilukua rehtorilta. Kurssin saaminen edellyttää työjaksolta raportointia: Ohje kesätyöraporttia varten. Raportti toimitetaan sähköisesti suoraan Marianne Bymanille, joka hyväksyy kurssisuorituksen.

Espoon yhteinen kurssitarjonta
Espoo-tarjottimen kurssit on tarkoitettu kaikille Espoon lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa opiskeleville. Kursseille ilmoittaudutaan joko wilman kautta tai lähettämällä ilmoittautumislomake sähköpostitse kurssin yhdyshenkilölle. Tarkemmat tiedot löytyvät kunkin kurssin kohdalta.

Katsomusaineet
Evankelisluterilaiseen kirkkoon kuulumattomilla opiskelijoilla on halutessaan oikeus osallistua myös UE-opetukseen ja suorittaa näin lukion oppimäärässä vaadittava katsomusaineen osuus. Elämäkatsomustietoa voivat opiskella ainoastaan kirkkoon kuulumattomat opiskelijat.

Muiden katsomusaineiden kursseja (islamin uskonto, juutalainen uskonto, katolinen uskonto, ortodoksinen uskonto) voi opiskella Espoon yhteistarjottimelta.