Kasvomaskisuositus

Pääkaupunkiseudulla on käynnissä koronaepidemian kiihtymisvaihe, jonka vuoksi myös lukioissa ja ammatillisessa koulutuksessa on hyvä ottaa laajentunut maskisuositus vakavasti. Opiskelijoiden on hyvä noudattaa maskisuositusta, ellei ole erityistä terveydellistä syytä olla käyttämättä maskia.

Suositusta noudattamalla saatetaan säästyä rankempien keinojen, kuten esimerkiksi erilaisten aukiolorajoitusten ja etäopetukseen siirtymisen, käyttöönotolta.

Suosituksen voi ottaa käyttöön heti, mutta kuitenkin viimeistään torstaina 1. lokakuuta 2020.

Opiskelijat vastaavat itse maskiensa hankinnasta. Ilmaisia maskeja voi noutaa sosiaali- ja terveystoimen jakelupisteistä, mikäli taloudellinen tilanne ei salli maskien ostamista.

THL suosittelee maskin käyttöä erityisesti tilanteissa, joissa turvavälien pitäminen on vaikeaa. Oppilaitoksissa opetuksen järjestämisessä huomioidaan edelleen hygieniaohjeistukset, muun muassa käsihygienian ja turvavälien osalta. Ensisijaisen tärkeää on yhä noudattaa 1–2 metrin turvavälejä aina kun mahdollista, pestä käsiä, yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan sekä välttää kasvojen koskettelua.

Kannustamme myös kaikkia opiskelijoitamme ottamaan käyttöön THL:n tuottaman Koronavilkku-sovelluksen, jonka avulla mahdolliset altistukset on helpompi kartoittaa ja hillitä näin koronan leviämistä. Lisätietoja: koronavilkku.fi

THL:n sivuille on koostettu kuntalaisille suunnattua tietoa kasvomaskien käytöstä.

16.10.2020