Energiaa arkeen -kahvihetki 15.5.

Hei!

Kesä alkaa lähestymään ja lukuvuosi on pian päätöksessään.  Ajatukset siirtyvät pian jo lomasuunnitelmiin ja tässä vaiheessa on hyvä hetki pysähtyä pohtimaan kulunutta vuotta sekä omia vahvuuksia ja voimavaroja.

Jokainen meistä on hyvä jossain ja omaa vahvuuksia, jotka antavat iloa ja onnistumisen kokemuksia arjessa. Jokainen voi myös löytää itsestään uusia puolia, ehkä vielä tällä hetkellä piilossa olevia piirteitä tai voimavaroja. Onkin hyvä aina välillä pysähtyä pohtimaan omia vahvuuksiaan. Mitkä ovat juuri sinun parhaita puoliasi?

Miksi omista vahvuuksista on sitten hyvä olla tietoinen? Vahvuuksien tunnistamisesta on apua esimerkiksi sosiaalisissa suhteissa, työnhaussa että ammatinvalinnassa. Kun tietää omat vahvuutensa, niitä pääsee hyödyntämään ja vahvistamaan monilla elämän eri alueilla. Omien vahvuuksien tunnistaminen ei ole välttämättä helppoa, mutta niitä voi harjoitella löytämään ja tunnistamaan. Mitä olet oppinut koulussa tai vapaa-ajalla itsestäsi? Oletko kenties joskus tehnyt ryhmätöitä tai osallistunut johonkin harrastukseen? Mieti näitä kysymyksiä hetki ja yritä löytää sieltä jotakin juuri sinulle tyypillistä. Mitkä ovat juuri sinun vahvuuksiasi?

Jos koet ettet ihan vielä tiedä omia vahvuuksiasi, niin pääset hyvään alkuun niiden pohtimisessa tekemällä via-testin (values in action) eli luonteenvahvuustestin. Testin pääset tekemään osoitteessa: https://www.viacharacter.org/survey/account/register. Testin tekeminen on ilmaista, mutta vaatii rekisteröitymisen. Testikieleksi voit valita joko englannin tai suomen. Tuloksena saat 24 luonteenvahvuutta siinä järjestyksessä, kun ne kuvaavat parhaiten omia vahvuuksiasi.

Paljon tsemppiä viimeisiin viikkoihin! Vielä loppurutistus ja sitten pääset rentoutumaan, nauttimaan ja viettämään aurinkoisia kesäpäiviä – lomaillen tai kesätöissä!

Muista, että sinä olet hyvä – juuri omilla vahvuuksillasi!

Tervetuloa Energiaa arkeen -kahvihetkeen tiistaina 15.5 klo 11-11.45 yläsalin aulaan. Teemana vahvuudet. 

yt. Lukion hyvinvointitiimi

11.5.2018