Tulevaisuus tehdään tänään ja sen tekijöitä olemme me. Maailman tulevaisuuteen vaikuttaminen voi tuntua niin isolta asialta, että siihen on vaikea tarttua. Mutta oikeasti isotkin muutokset syntyvät tavallisten ihmisten tekemistä asioista. 

Tulevaisuutta tehdään omalla lautasella, kauppakassissa ja koulupäivän aikana. Sinun tavallinen arkesi linkittyy monella tavalla siihen, millaista arkea muualla maailmassa eletään ja miten maapallon kestää meidän ihmisten toimia. 40 % kulutuksemme ympäristövaikutuksista aiheutuu ruoasta. 

 Muutos parempaan on ihan helppo, sillä pienillä asioilla on tutkimusten mukaan valtava vaikutus ympäristön hyvinvointiin. Listaan nyt kaksi tapaa vaikuttaa suoraan, omilla teoilla.

1. Lisää kasvisten, hedelmien, marjojen, kasviproteiinien ja täysjyväviljatuotteiden osuutta aterioilla. Näin ruokavalion ympäristövaikutukset vähenevät tutkitusti 20–30 %.

2. Älä heitä ruokaa pois. Ruokahävikki aiheuttaa täysin turhia ympäristövaikutuksia.

Aloitimme äikän neloskurssilla vaikuttamisen hankkeen, jossa halusimme kehittää koulun kasvisruokaa, jotta se maistuisi kaikille, kaikki saisivat päivän aikana hyvän aterian, eikä ruokaa heitettäisi roskiin.

Saimme lukiolaisilta hyviä ideoita ja ruokalajiehdotuksia, jotka vietiin neuvottelussa Amican tietoon.

Huomenna tiistaina 5.3.2019 Amica on kutsunut koolle uuden kokouksen lukion kanssa, jolloin kuulemme, mitä muutoksia ja uudistuksia lukion kasvisruokaan on tulossa. Huominen palaveri ja tulevat parannukset ovat meidän Viherin aktiivisten opiskelijoiden ansiota.

Mitä asioita sinä haluat muuttaa? Sinä teet tulevaisuuden!

Ja loppuun vielä todisteita kasvisruoan hyvyydestä:

Suklaa on terveellistä kasvisruokaa. Suklaa tehdään kaakaopavuista. Myös sokeri tehdään juurikkaasta, joka on terveellinen vihannes. Suklaarusinat ja muut suklaahedelmät lasketaan hedelmiksi, joten niitä saa syödä niin paljon kuin jaksaa. 

Kivaa uutta viikkoa!
Isa Järveläinen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommentisi
Nimi