Art Viheri -päivä järjestettiin Viherlaakson lukiossa muutama viikko sitten. Myöhemmin illalla, kun kutsuvieraat pääsivät katsomaan upeaa YYN salaisuus -näytelmäesitystä, oppilaat olivat erilaisissa taidetuokioissa ympäri koulua. Ja koska kaikki eivät päässeet näkemään mitä kaikkea hienoa muissa tuokioissa tehtiin, tässä on tiivistystä päivän taidetuokioista!

Biisikärpänen

Moni osallistujista uskoi, että pajassa päästäisiin laulamaan erilaisia biisejä, kuin karaokessa, mitä opettaja ihmetteli. Mutta selitys tähän ajatukseen oli aivan yksinkertainen: vuosina 2008-2011 televisiosta tuli ohjelma nimeltä Biisikärpänen. Ohjelmassa ideana oli jatkaa jonkun tietyn laulun sanoja ja muistaa ne oikein. Ei siis ihme, että ohjelmaa tuntemattomat luulivat, että pajan aiheena oli biisien laulaminen.

Todellisuudessa pajassa pelattiin peliä Kahoot!. Idea oli sama, eli osallistujien tehtävänä oli jatkaa kuullun laulun sanoja, mutta toteutus oli hieman erilainen. Meininki oli letkeä ja iloinen siitä huolimattakin.

img_20161118_182925
Post it -lapputaidetta syntymässä…

Post it -taide

Post it -lapputaide näytti aika villiltä porukalta kulkiessaan käytävällä ja liimaillen lappuja ympäriinsä. Ryhmän idea oli aluksi keksiä jokin työ, jonka he yhdessä sen tunnin aikana toteuttavat. Muutamilta luovilta sieluilta tulikin ehdotus, että jonkun opettajan auto voitaisiin koristella kauttaaltaan post it -lapuilla ja kohteeksi valittiin YYN salaisuus -näytelmässä mukana ollut opettaja Hansu. Auto sai täyden koristelun, eikä Hansukaan vetänyt Y-pillereitä nenäänsä pienestä kepposesta.

Origamipaja

Origamipajassa tarkoituksena oli tehdä upeita taideteoksia paperia taitellen. Esimerkkiä tuli mm. videolta taululla. Iloisen puheensorinan perusteella fiilis oli hyvä.

Taidetta harpilla

Taidetta harpilla on myös yksinkertainen selittää: harpilla piirrettiin kauniita ympyröitä paperille ja niistä muodostettiin taidetta värittämällä kuvat

Tangram-taide

Kaikki jotka eivät tiedä, niin tangram-taide on kiinalainen pulmapeli, jossa muodostetaan erilaisia kuvioita muutamista erilaisista paperin paloista. Tarkoituksena on palojen avulla muodostaa mallin mukainen kuvio. Matemaattista ja päättelykykyä vaativaa, mutta silti aika hauskaa.

926px-tangram_178_nevit-svg
Esimerkki Tangram-linnusta.

Elektroninen taide

Elektroniikkataiteessa ohjelmoitiin käteviä robotteja. Robottien käyttötarkoitus ja ominaisuudet menivät hieman ohi korvien, kun luokkaan tuotiin myös mielenkiintoinen soitin. Soitin oli laatikkomainen ja näytti lähinnä savukoneelta. Soitin ei ollut mitenkään tavallisen oloinen, puhumattakaan äänestä: sen äänet kuulostivat lähinnä pieruilta. Vähän virkistystä tylsän tavallisiin puhallinsoittimiin ja muihin, vai?

img_20161118_184040
Robottiohjelmointi käynnissä.
img_20161118_184029
Mielenkiintoisen näköiseen laatikkosoittimeen pääsi tutustumaan elektronisen taiteen pajassa.

DNA-mallinnus

DNA-mallinnus oli oikein herkullisen näköistä. Syystäkin! Sillä mallinnukset tehtiin lähinnä tulitikuista ja erilaisista karkeista. Upean näköisiä ja herkullisia. Idea oli kerrassaan mielikuvituksellinen.

img-20161119-wa0004
DNA:n muotoista karkkitaidetta!