Hansun “survival-kit”

Blogin vakkaritoimittaja ja valokuvaaja Sara kävi kurkistamassa SF-Böönan kulissien taakse ensimmäisessä jaksossa ja pääsi seuraamaan projektin kehitystä.

Astuin luokkahuoneeseen ja iloisen ilmapiirin pystyi aistimaan heti. Hansu ja oppilaat toivottivat minut peremmälle ja istuin lattialle luokan reunalle, muiden oppilaiden viereen. Kummastelin samalla lattialla kyyristelevää Hansua, kunnes tajusin hänen lukevan käsikirjoitusta. Meneillään oli juurikin kohtauksen läpikäynti.

Tarkkailen ja räpsin valokuvia kaikesta ympärilläni tapahtuvasta ja yhdyn hilpeään nauruun muiden kanssa, kun katsomme näyttelijöiden yritystä toistaa vuorosanoja ”lavalle” hyppelehtiessä letkajenkan tahtiin.

Ergonominen työasento
Lavalle saavuttiin myös hiihtäen ja soutaen.

Näytelmä kokonaisuudessaan näytti olevan aika alkuvaiheessa, lähinnä käytiin läpi vuorosanoja paperista ja harjoiteltiin kohtauksia. Näyttelijäntyö projektikurssilla tehdään siis kahdessa jaksossa, joten aikaa on runsaasti hioa omat lainit ja kohtaukset täydellisiksi.

Hansu ohjeistaa näyttelijöille letkajenkkaa.

Kakkosjaksossa seurasin näyttelijöiden harjoituksia lavalla ja kehitys ensimmäisestä jaksosta tähän asti on ollut huima! Jään innolla odottamaan kokonaisuuden näkemistä marraskuun puolella!

Lopuksi haastattelin 2. vuositason opiskelijaa, Sofiaa ja kysyin itseäni (ja ehkä myös muitakin) askarruttavia kysymyksiä kurssiin ja näyttelijäntyöhön liittyen. Sofia on jo toista kertaa mukana projektikurssilla näyttelijän roolissa.

Sofia näyttelee Anna Liisaa, päähenkilöä. Näyttelijäntyö aloitettiin heti ensimmäisessä jaksossa, ja se jatkuu myös toisessa jaksossa, Art-Viheriin saakka. Kakkosjaksossa mukaan hyppäsivät myös musiikki- ja lavastuskurssi!
Kurssille voi tulla kuka vaan, vaikka aikaisempaa kokemusta ei näyttelemisestä olisi. Hansun kanssa roolit on valittu niiden vaativuuden mukaan. Jos kärsii esiintymiskammosta, voit ottaa pienemmän roolin tai osallistua projektiin esimerkiksi lavastuskurssin kautta.

Teksti ja kuvat: Sara Kauppinen

JÄTÄ VASTAUS