Viherlaakson lukiossa järjestetään ensi jaksossa ohjelmointikurssi, joka tutustuttaa oppilaita ohjelmoinnin perusteisiin. Kurssilla käytetään Python-ohjelmointikieltä, joka on helppokäyttöinen myös aloittelijoille, mutta myös tehokas ja jolla on useita käytännön sovelluksia.

Ohjelmointi eli koodaus on taito, jota digitalisoituvassa yhteiskunnassa tarvitaan entistä enemmän. “Tämä on mahdollisuus paitsi yhteiskunnalle, myös yksilölle – jokaiselle nyt ammatinvalintaa pohtivalle nuorelle. Koodausosaamisella luodaan tulevaisuuden menestystuotteiden lisäksi myös tulevaisuuden työpaikat.” Näin kirjoitettiin Helsingin Sanomissa (HS Mielipide 18.10.) arvovaltaisen joukon allekirjoittamassa vetoomuksessa. Ohjelmointikurssi tarjoaa perustaitoja, joista on hyötyä niin jatko-opinnoissa kuin tulevaisuuden työelämässäkin.

Kurssi järjestetään kolmosjakson 8-palkissa, eli tunnit ovat maanantaisin ja keskiviikkoisin 14.45-16.00 Ilmoittautuminen tapahtuu Wilman kautta ja kurssisuoritukseen riittää aktiivinen osallistuminen tunneilla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommentisi
Nimi