Ala-aulan pingisareenalla on välineitä opiskelijoiden käytössä. Harmillisesti välineet ovat hävettävän huonossa kunnossa ja rikkinäisiä.

Henkilökunnan toimesta käyttäjille on pyritty syksyn aikana viestittämään eri keinoin  huolellisuudesta, järjestä, vastuullisuudesta ja yhteisöllisyydestä. Tämä työ on hiukan turhauttanut, tai se on ollut ihan sieltä syvältä, jos suoraan sanoo. Eikä tätä toimitus tee pelkästään nimimerkin suojassa, tämän pystyy sanomaan myös omalla nimellään. Tervetuloa kansliaan juttelemaan, jos kiinnostaa.

Välineet ovat nyt sitten opiskelijoiden vastuulla. Kansliassa olevan kirstun pohjalla ei ole mitään. Voisi ensin ajatella, että tämä on joku kosto, mutta se on turhan pikainen johtopäätös. Miten ihmisen kykenee sitoutumaan johonkin ja sitten kantamaan vastuuta jostakin? Mielenkiintoinen juttu. Olemme hankkineet opiskelijoiden käyttöön biljardipöydän, pingispöytiä, kitaroita ynnä muuta, tuhansilla euroilla. Onko vastuuta näkynyt? Kyllä osittain. Yhtään kitaraa ei ole särjetty ja pingispöydät ovat ehjiä, mutta pitääkö siitä erikseen kiittää? Biljardipöytään joku kävi liidulla kirjoittamassa omat merkkinsä, kusasemassa. Pöydällä on ollut myös ruuantähteitä. Miksi?

Pingismailat ovat olleet kuitenkin aivan oma häpeällinen lukunsa. Tai sitten niiden särkeminen on ollut merkki onnistumisesta jollain mittarilla. En tunne näitä mittaireita. Koulun ylläpitäjän mittarilla pingismailojen särkeminen on ollut merkki lapsellisuudesta, kypsymöttömyydestä ja huonosta olosta. En tiedä pystyykö mailoja särkenyt edes lukemaan tätä postausta?

Sen verran menneistä ja sitten katsotaan tulevaan!

Rahaa välineisiin ei siis enää ole. Katsotaan mitä tuhkasta nousee. Miten välineiden käyttö organisoidaan? Tekevätkö sen opiskelijat? Onko koululla yhteisiä välineitä vai tuoko jokainen mukanaan omat välineet? Kuka yhteiset välineet maksaa, oppilaskunnan hallitus? Mitä mahtavat opiskelijat keksiä? Loppuuko pelaaminen, kun loputkin välineet rikkoutuvat ja uusia ei ole? Kuka ottaa vastuun ja vastaa näihin kysymyksiin?

Todella mielenkiintoista.

JÄTÄ VASTAUS